Blog

Workshop: Een Veilige Werkplek

Posted by rajveemehta in Events with Comments Off on Workshop: Een Veilige Werkplek

Het Bedrijvenplatform Milieu (BPM) organiseert op 29 september aanstaande de workshop “Een gezonde , veilige Werkplek” u heeft er recht op!!

In deze workshop komen thema’s aan de orde over wet en regelgeving en misverstanden op de werkplek. Wat is Sick Building syndroom? Risico inventarisatie, ziekteverzuim en periodiek medisch onderzoek. Ergonomie op de werkplek en leert u in praktijk het instellen van een beeldschermwerkplek naar individuele lichaamsmaten.

Een goede werkgever heeft conform internationaal en nationale wetten de verplichting te zorgen voor zijn werknemers. Hij dient dan te zorgen voor een gezonde, veilige werkplek, waar de werknemers gezond en veilig kunnen werken.

Voor het verkrijgen en in stand houden van zo’n werkplek moeten de werkgevers en werknemers samenwerken.

Wat is een gezonde veilige werkplek?
Dit is een werkplek waar werknemers na een “Arbeidsleven” (40 jaar, 52 weken, 8 uur per dag) werken net zo gezond zijn als daarvoor. Zij hebben het recht om hun werk te doen zonder daarbij schade aan hun gezondheid op te lopen.
De werkgever dient maatregelen te nemen om lichamelijke en geestelijke overbelasting te voorkomen. Tevens beperkt hij de kans op ongelukken en biedt hij vluchtmogelijkheden tijdens calamiteiten.

Door het bieden van een gezonde veilige werkplek bespaart hij kosten door verzuim en krijgt hij een betere bedrijfsimago en gemotiveerd personeel.

  • Kosten Workshop: NAFL. 50,- voor BPM leden en Nafl.75,- voor niet leden.
  • Datum: 29 september 2016
  • Locatie: Auditorium Selikor
  • Tijd: 08:30-12:30 uur Zaal open 07:30 uur.

 

REGISTER HERE

 

Comments are closed.

Copyright © 2013 - 2019 BedrijvenPlatform Milieu