Blog

Het voordeel van Risico’s Inventariseren en Evalueren

Posted by Sharella in Uncategorized with No Comments

Unfortunately due to unforeseen circumstances, the “Risico’s Inventariseren en Evalueren” workshop on Novemeber 9, 2017 has been cancelled. Please accept our apologies for any inconvenience this may cause.

We plan to offer the workshop again in 2018. Please stay tuned.

Het Bedrijvenplatform Milieu (BPM) heeft het genoegen om u, op 9 november 2017, uit te nodigen voor onze nieuwe workshop: Het voordeel van Risico’s Inventariseren en Evalueren.
Tijdens het workshop “Een gezonde, veilige werkplek” van vorig jaar, was er behoefte naar diepgaande informatie met betrekking tot het opzetten van een Risico’ Inventarisatie en Evaluatie binnen de deelnemende bedrijven. Mede hierdoor hebben we dit jaar dan ook gekozen om in deze behoefte te gaan voorzien.
Een Risico Inventarisatie en Evaluatie, in het volksmond RI&E, is een methode om de veiligheidsrisico’s van uw bedrijfsprocessen te identificeren en inzichtelijk te maken. Nadat deze inzichtelijk gemaakt zijn, kan men vervolgens over gaan op de evaluatie fase waarin aanpak methode en prioriteiten vastgesteld en uitgevoerd kan worden.
De RI&E biedt bedrijven dus effectieve handvaten om gericht te kunnen sturen ten einde een veilige werkplek te creeren. Naast het bereiken van een veilige werkplek heeft de RI&E verscheidene voordelen. Denk hierbij aan: het voldoen aan uw wettelijke verplichtingen, vermindering in bedrijfsongevallen en hiermee gemoeide kosten (zoals claims, boetes en kosten ter vervanging van een medewerker), vermindering in ziekmeldingen en verhoging in productiviteit omdat werkzaamheden zodanig aangepakt zijn dat ze minder schade aan de gezondheid veroorzaken.
Tijdens het workshop zult u nuttige informatie krijgen voor het opzetten van een RI&E, ervaring van bedrijven die dit al gedaan hebben meekrijgen. Ook zal er een moment zijn om de eerste aanzet tot uw RI&E te maken.
We ontvangen u dan graag.
Kosten Workshop: Nafl 50,- voor BPM leden en Nafl 75,- voor niet leden
Datum: 9 november 2017
Locatie: Auditorium Selikor
Tijd: 8.30 – 12.30 uur.
Aanvang: 8.00 uur

Klik hier voor registratie.

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2013 - 2019 BedrijvenPlatform Milieu